Pinet Retele structurate

RETELE STRUCTURATE

oferta retele structurate timisoaraCablarea structurata reprezinta un set de standarde ce determina modalitatea de instalare a cablurilor ce intra in componenta retelelor de date sau voce din centre de calcul, birouri sau cladiri. Toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (punct central de cablare), de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priza poate fi legata astfel la un switch de unde se poate merge fie catresistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce, sau la reteaua de date a companiei pentru realizarea de conexiuni de date.
Servicii oferite
retele structurate timisoara– Proiectare retea;
– cablare structurata;
– instalare, configurare si administrare retea;
– mentenanta retea.

 

De ce o retea structurata?

Avantajul major al retelelor structurate este ca acestea sunt mai usor de intretinut si mai usor de depanat. De asemenea, cablarea structurata are avantajul de a fi flexibila si durabila, nefiind necesare modificari structurale la nivelul cablarii in cazul modificarii configuratiei retelei.

Ce este o retea structurata?

Retelele structurate reprezinta modul de cablare in care toate prizele de voce/date sunt conectate la un patch panel central, de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priza poate fi legata (prin intermediul patch-panel-ului) la un switch de retea (montat in acelasi rack) sau la un patch panel cu rol de bridge catre un sistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce/date.

Cablarea structurata are in componenta urmatoarele subsisteme:

Instalatia de intrare reprezinta interfata cladirii cu lumea exterioara
Camerele de echipament (server room) gazduiesc echipamentul utilizat de persoanele din cladire
Dulapul de telecomunicatii (server rack) contine echipamentele de date si telecomunicatii ce conecteaza subsistemele de cablare orizontala la backbone
Backbone-ul transporta semnalul intre instalatiile de intrare, camerele de echipament si dulapurile de telecomunicatii
– Cablarea orizontala reprezinta cablurile de la camerele de telecomunicatii la prizele individuale (de pe acelasi etaj)
– Componentele zonei de lucru conecteaza echipamentul utilizatorului final la prizele subsistemului de cablare orizontala

Cine poate cabla o retea structurata?

Retelele structurate sunt cablate de catre firme specializate in acest domeniu. Firma noastra realizeaza activitati deconceptie, proiectare si cablare pentru retele structurate voce-date de cat. 5 si cat. 6.
Ca urmare a dezvoltarii sistemelor informatice, invechirii morale a vechilor retele sau ca urmare a amenajarii de noi sedii apare necesitatea realizarii de noi retele informatice conform noilor standarde de cablare.

Pentru atestarea cablarilor executate de firma noastra conform standardului CAT 5, CAT 5e si CAT 6, firma noastra utilizeaza un tester digital de cabluri de retea. Atestarea retelelor este oferita de firma noastra si ca serviciu de sine statator pentru firmele care au deja cablate retele de voce/date si care doresc sa verifice ca acestea sunt executate conform standardelor sau pentru firme care executa cablari si care doresc sa certifice ca acestea sunt executate conform standardelor.

Competentele in domeniul retelelor structurate sunt date de certificarile pe care le avem.

service calculatoare | supraveghere video | retele structurate | dezvoltare software | webdesign